Δράσεις

Σύντομα κοντά σας με νέα αυτοτελή εργαστήρια!

                                                                                      2021 -2022

Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής

Θεατροπερπατήματα Α' κύκλος / Διάρκεια: 3 μήνες

Βασιζόμενοι στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, με τη βοήθεια ασκήσεων χαλάρωσης, παιχνιδιών ρόλων και αυτοσχεδιασμών, επιτυγχάνεται η σωματική έκφραση, η απελευθέρωση των συναισθημάτων και η δημιουργία. Οι συμμετέχοντες παρατηρούν, σκέφτονται και εκφράζονται αξιοποιώντας διαφορετικά ερεθίσματα. Ενεργοποιούν τη φαντασία τους και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση. Διασκεδάζουν και δημιουργούν νέες εμπειρίες.

Θεατροπερπατήματα  Α΄ Κύκλος

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωινές ώρες.

Τμήμα Α (5-7 ετών) 10.00 π.μ -11.00 π.μ

Tμήμα Β (8 -10 ετών)  Άμεση ενημέρωση 

Το τελικό κόστος συμμετοχής υπολογίζεται στα 45 ευρώ το μήνα. Δυνατότητα έκπτωσης για αδελφάκια 15%

Για την ασφάλεια μικρών και μεγάλων τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, ενώ θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας του ΕΟΔΥ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος 

Συνεργασίες

Erasmus+ project: «Environmental Storytelling for Sustainable Development» 

EnvStories! 

 Τις δικές τους ιστορίες για τοπικά, εθνικά και διεθνή περιβαλλοντικά ζητήματα θα καταγράψουν μαθητές από πέντε σχολεία της Ευρώπης, μέσα από μια εναλλακτική διδακτική προσέγγιση, που θα συμβάλει στην εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2018 με τίτλο «Περιβαλλοντικές ιστορίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη - EnvStories». Υπό την καθοδήγηση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Καθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Δρ Νίκης Ευελπίδου, μαθητές και εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων από τη Νάξο (Βίβλος), την Ιταλία (Πεσκάρα), την Κύπρο, την Ισπανία και την Τουρκία (Ζωγραφείο Κων/πολης) αναζήτησαν ιδέες και λύσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής και ευρύτερης κοινότητας για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη

 Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης οι μαθητές επισκέφθηκαν το "Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ", όπου είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν θέματα που άπτονται των γεωεπιστημών και να δημιουργήσουν τις δικές τους στρώσεις ιζημάτων. Συμμετείχαν σε εκρήξεις ηφαιστείων, ενώ είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν υπό την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος και τις πρώτες ψηφιακές περιβαλλοντικές ιστορίες!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα EnvStories επισκεφτείτε τη σελίδα προγράμματος: www.envstories.eu

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  2019-2020 :  «Go green!» 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εσύ πώς θα προστατέψεις τον πλανήτη σου; Η περιπέτεια της ενέργειας ξεκινά! Με αφετηρία το εργοστάσιο φωταερίου, ανακαλύπτουμε τη σημασία και την αξία της ενέργειας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια εντυπωσιακών πειραμάτων και προσομοιώσεων, εμβαθύνουμε στον τρόπο σχηματισμού και λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ αποκτούμε κίνητρο για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ενεργή συμμετοχή στην προστασία του πλανήτη μας. 

Kατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων :
Τηλ: 213 0109325, 213 0109300
Email: gasmuseum@athens-technopolis.gr

  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2018 - 2019 :                   

 Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

Πώς σχηματίζεται το φυσικό αέριο στο εσωτερικό της Γης και πώς φτάνει στα σπίτια μας? Παρέα ανακαλύπτουμε τη διαδρομή του μέσα από το δίκτυο! 

Ημέρες διεξαγωγής Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες διεξαγωγής : 9.30- 13.30 ( Kατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων) 

Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων -Summer Camp 2018

Το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνεργάστηκε και φέτος με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του φετινού Summer Camp 2018.

 Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ σχεδίασε και υλοποίησε τα δύο βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλους: «Τα μυστικά του πράσινου κύκλου» και «Ο μαύρος χρυσός και οι 7 πράσινοι» σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018  « Όσα δίνει ο άνεμος» 💡🌎

Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνεργάζεται με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με τη βοήθεια βιωματικών δράσεων οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον με την έως τώρα χρήση των ορυκτών καυσίμων. Μέσα από πειράματα και κατασκευές διαπιστώνουν τη λειτουργία και τη σπουδαιότητα της χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. 

Ημέρες διεξαγωγής Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες διεξαγωγής : 9.30- 13.30 ( κατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων)

Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά! 

Εργαστήρι για παιδιά!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνάντησε τους μικρούς του φίλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με το εργαστήρι: Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά!🌱

Τι σχέση μπορεί να έχει μία φραουλιά, ένα παλιό κουτί από παπούτσια και μία κιθάρα; Πώς μπορούν οι κονσέρβες να μετατραπούν σε αστείες φιγούρες αποκτώντας τα δικά τους μαλλιά; Μπορεί ένα πλαστικό μπουκάλι να φιλοξενήσει μία πιπεριά;
Τα παιδιά φύτεψαν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας πώς να τα διατηρούν υγιή. Επαναχρησιμοποίησαν καθημερινά υλικά με κύριο εργαλείο τη φαντασία τους ενώ ανακάλυψαν με διασκεδαστικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης.

Athens Science Festival  2017

Ανακύκλωση μετά μουσικής 

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια που βασίζονται στη συνεργασία κατανοούμε την ανάγκη για τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών. Επισημαίνεται η αξία της μείωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από τη διαδικασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον. Δημιουργούμε τη δική μας ορχήστρα από ανακυκλώσιμα υλικά! 


Παραμυθοδημιουργίες - Παιδικός IANOS

Το δικό μας παραμύθι!

Το «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα βιωματικό εργαστήρι γεμάτο φαντασία.

...Μια όμορφη νεράιδα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο, ένας αόρατος ποντικός ή ένας πονηρός ντεντέκτιβ, μια σκοτεινή μάγισσα και ένας επικίνδυνος ληστής. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;...

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών