Τεχνόπολη Δήμου Αθήνας

2018-06-20

Summer Camp 2018

Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ σχεδίασε και υλοποίησε δύο βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.   

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας. 

Με τη βοήθεια των παιχνιδιών διατυπώνουν συμπεράσματα, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας, καλλιεργούν την ικανότητα λήψης αποφάσεων και αποκτούν θετική στάση στην πρόληψη και επίλυση μελλοντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Τα μυστικά του πράσινου κύκλου!

Εξερευνούμε τη δομή ενός οικοσυστήματος, μελετάμε την βιοποικιλότητα και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των οργανισμών και του περιβάλλοντος τους.

Δημιουργούμε το δικό μας ξεχωριστό ζωντανό οικοσύστημα και μαθαίνουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση του. Το οικοσύστημα μας διαμορφώνεται έτσι ώστε να περιλαμβάνει τον αέρα, το νερό, το έδαφος, τα φυτά με τη δυνατότητα να μπορεί να φιλοξενήσει και άλλα...έμβια όντα!

Ο μαύρος χρυσός και οι 7 πράσινοι!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ένα ταξίδι από την παραγωγή ενέργειας μέσω της καύσης ορυκτών έως την παραγωγή ενέργειας από φυσικές διαδικασίες. Με τη βοήθεια βιωματικών παιχνιδιών και κατασκευών γνωρίζουν τις επτά μορφές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πράσινης ενέργειας.

Κυριακές στην Τεχνόπολη 

Σχεδιασμός και υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου.

Με αφορμή τη δράση "Κυριακές στην Τεχνόπολη", η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνάντησε τους μικρούς της φίλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με το εργαστήριο:

 Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά!🌱 

Τι σχέση μπορεί να έχει μια φραουλιά, ένα παλιό κουτί από παπούτσια και μια κιθάρα; Πώς μπορούν οι κονσέρβες να μετατραπούν σε αστείες φιγούρες αποκτώντας τα δικά τους μαλλιά; Μπορεί ένα πλαστικό μπουκάλι να φιλοξενήσει μια πιπεριά;

Τα παιδιά φύτεψαν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας πώς να τα διατηρούν υγιή. Επαναχρησιμοποίησαν καθημερινά υλικά με κύριο εργαλείο τη φαντασία τους και ανακάλυψαν με διασκεδαστικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης!