Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Κατόπιν επικοινωνίας μας με το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΘ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι σχολικές επισκέψεις στο χώρο μας, με σκοπό την παρακολούθηση των προγραμμάτων μας, εντάσσονται στις Διδακτικές επισκέψεις. Για την ασφάλεια όλων δεχόμαστε ένα τμήμα και αποκλειστικά από ένα σχολείο τη φορά! 


Όλα μας τα προγράμματα βρίσκονται στην επίσημη Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Edu-Gate). 

Κατεβάστε τον οδηγό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων

2020 - 2021

 Οι παραμυθοδημιουργίες πάνε στα σχολεία!

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

                   Από 2­ - 20 Δεκεμβρίου 2019      Για μαθητές Α' και Β'  Δημοτικού

Ένας μικροσκοπικός τάρανδος, ένας αόρατος Άγιος Βασίλης ή ένα πονηρό ξωτικό μια σκοτεινή μάγισσα και ένας ληστής χριστουγεννιάτικων ζαχαρωτών. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;

Οι συμμετέχοντες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες γνωρίζουμε τον κόσμο του παραμυθιού και του παιδικού βιβλίου. Καλλιεργούμε τη φαντασία μας δημιουργώντας τη δική μας ιστορία, δίνοντάς της μορφή και μέσα από τη ζωγραφική.