Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Επιλέξτε τους τίτλους των προγραμμάτων για περισσότερες πληροφορίες.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχρονική αξία του παιχνιδιού που κρύβεται σε βάθος χρόνου. Τα παιδιά κατασκευάζοντας τα δικά τους παιχνίδια διαπιστώνουν πως τα παιχνίδια που παίζουμε σήμερα είναι ίδια με αυτά που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, εκατοντάδες χρόνια πριν.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της διαπολιτισμικότητας. Με τη βοήθεια ομαδικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές καλλιεργούν την ενσυναίσθηση,τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Κατανοούν την ύπαρξη των διαφορετικών ηπείρων, μαθαίνοντας πως κάθε ήπειρος αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους με ίσα δικαιώματα.


Με το πέρας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων διατίθεται εκπαιδευτικό υλικό με προτεινόμενα φύλλα δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τη θεματική του προγράμματος. 

Στόχοι μας είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινωνικότητας, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, η δημιουργία νέων στάσεων, συμπεριφορών και φυσικά η διασκέδαση!   

Όλα μας τα προγράμματα βρίσκονται στην επίσημη Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (E-yliko). 

Κατεβάστε τον οδηγό των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων

Ακολουθώντας τις έως τώρα οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ (Φ7/111145/Δ1 και Φ7/111089 /Δ1) σας ενημερώνουμε πως στον χώρο μας μπορούν να υλοποιηθούν ταυτόχρονα και σε διαφορετικές αίθουσες έως δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, με μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών, τους 25 (ανά αίθουσα).